Please enable Javascript to experience full features of this website.

Αποτοξίνωση παχέος εντέρου

Περιγραφή

Βασικό κομμάτι στο θεραπευτικό πάζλ της Φυσικοπαθητικής Ιατρικής είναι και η αποτοξίνωση του παχέος εντέρου.

Το γαστρεντερικό σύστημα θεωρείται ως η βάση της υγείας και η καλή του κατάσταση είναι το πρώτο βασικό βήμα και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε περαιτέρω  θεραπευτική πορεία και αποκατάσταση παθολογίας. Οι εντερικές διαταραχές είναι τόσο συχνές και διαδεδομένες στον σύγχρονο άνθρωπο που θεωρούνται πλέον συνήθεις. Πολλοί δεν κατανοούν τη λειτουργία του εντέρου. Δεν γνωρίζουν πως να συντηρούν την υγεία του , ούτε πως να καλύπτουν τις ανάγκες του. Ο βιομηχανοποιημένος και τοξικός τρόπος διατροφής μας ,το αναστατώνει και το καθιστά παθογόνο και επιβλαβές για το ίδιο αλλά και για τον υπόλοιπο οργανισμό. Το θέμα της εντερικής παθολογίας και τοξικότητας έχει τεράστια κλινική σπουδαιότητα. Απαντά είτε ως βασική αιτία ,είτε ως παράγοντας που συμβάλει σε πλειάδα κλινικών συμπτωμάτων και παθήσεων. Ο σύγχρονος επιβαρημένος τρόπος ζωής και διατροφολογικές συνήθειες, οδηγούν στο σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου, καντιντίαση, κοιλιοκάκη,τοξίνωση του οργανισμού, παχυσαρκία, ελλιπή απορρόφηση και χρησιμοποίηση βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, κ.α.

Δράση

Η παθολογική κατάσταση του εντέρου, δύσκολα ανιχνεύεται και δύσκολα ελέγχεται  έγκαιρα, οπότε  οδηγεί, με την σειρά της, σε άλλα παθολογικά συμπτώματα και εκφυλιστικές παθήσεις (ανακλαστικό τόξο)  που συνήθως δεν συνδέονται άμεσα στο νου του θεραπευτή με το γαστρεντερικό σύστημα.

Το παχύ έντερο έχει ως αποστολή την απέκκριση  των αποβλήτων και τοξινών από τα 9 λίτρα υγρών που χρησιμοποιούνται για την πέψη καθώς και τον σχηματισμό και την αποβολή  των κοπράνων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 70% των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος εδρεύει εκεί εύλογα καταλήγουμε πως: η υγεία του οργανισμού καθρεπτίζεται στην καθαρότητα του εντέρου!  Πρόκειται για το «ταξίδι των τροφών» που όταν γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο (12-16 ώρες) έχουμε υγεία και σε περισσότερο χρόνο διέλευσης, ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα .

Το  τοξινωμένο υλικό διαρρέει στον οργανισμό μέσω του αίματος και της λέμφου επιβαρύνοντας όλα τα όργανα τα οποία με τη σειρά τους αντιδρούν εμφανίζοντας τις γνωστές αρρώστιες. Το συσσωρευμένο υλικό που δημιουργώντας τα επιστρώματα το ένα μετά το άλλο, διαστέλλουν τον αυλό του παχέος εντέρου (έως και 50 φορές) ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν την εσωτερική διάμετρο του, με αποτέλεσμα την μείωση της ποσότητας και ποιότητας αφόδευσης.                                                                

Η διαστολή αυτή εκφράζεται εξωτερικά με πρήξιμο της κοιλιακής χώρας (πρήξιμο το οποίο δεν υποχωρεί με δίαιτες) και εσωτερικά με ανολοκλήρωτες – έστω κι αν εμφανίζονται συχνές - κενώσεις. Η διαμόρφωση της τοξικής αυτής κρούστας σκληραίνει με τον καιρό κρατώντας το νευρικό σύστημα μόνιμα σε διέγερση ενώ παράλληλα μειώνεται η  περισταλτικότητα του εντέρου (δυσκοιλιότητα).
Οι ολοκληρωμένες κενώσεις χάνονται και μαζί τους το αίσθημα ευεξίας και πληρότητας που τις συνοδεύει καθώς και η ίδια η υγεία μας.
Ο οργανισμός υπερφορτώνεται με πολλές τοξικές ουσίες (δηλητήρια) χάνοντας την  αντιοξειδωτική  ικανότητα του και κατά συνέπεια οι τοξίνες συσσωρεύονται συνεχώς εξασθενώντας το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα: παχυσακία-κιλά που επιμένουν-μολύνσεις –αλλεργίες -παθογένειες.

 

Εφαρμογή

Με το πρόγραμμα αποτοξίνωσης του εντέρου πολλά παθολογικά προβλήματα αποκαθίστανται. Με τον καθαρισμό αυτού του, ζωτικής σημασίας, σημείου της πεπτικής οδού, μπορείτε να ανατρέψετε την επιδείνωση πολλών χρόνιων ή μη παθήσεων. Μπορείτε να επιφέρετε την αποκατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών. Η διαδικασία γίνεται με ειδικό επιστημονικό  τρόπο και ειδικά όταν τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι χρόνια και έντονα. Έτσι αποφεύγουμε πιθανή αποτοξινωτική δυσφορία του οργανισμού λόγω γρήγορης απελευθέρωσης πολλών τοξινών στο σώμα.

Δοσολογία

Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά και τρόπο ζωής. Αρα το πρόγραμμα και η συχνότητα καθορίζονται απο τον ειδικό σε σχέση με τον κάθε οργανισμό.

Παρενέργειες

Ενδεχομένως στην φάση της αποτοξίνωσης να παρατηρήσετε συμπτώματα, όπως, πονοκέφαλος, αλλαγή στην συχνότητα, χροιά και οσμή των κενώσεων, «κινητικότητα» στην κοιλιακή χώρα, κ.α. Τα συγκεκριμένα αποτελούν τα λεγόμενα «θεραπευτικά» συμπτώματα και η ύπαρξή τους σημαίνει ότι ο οργανισμός «κινητοποιείται». Δεν έχουν καμία σχέση με τις παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων, οπότε υπό αυτή την έννοια είναι καλοδεχούμενα. (ρωτήστε περισσότερα το κέντρο isoropia)

Προσοχή

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική  μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών.
  • Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια του κέντρου isoropia ειδικά για την δική σας περίπτωση.