Please enable Javascript to experience full features of this website.

Γονιμότητα - Εγκυμοσύνη

Γονιμότητα - Εγκυμοσύνη
Γονιμότητα, σύλληψη, εγκυμοσύνη και νέα ζευγάρια

Δεσπόζουσα είναι η τάση του σύγχρονου ανθρώπου για γρήγορες και εύκολες λύσεις.

Στην περίπτωση όμως της τεκνοποίησης επιβάλλεται να κάνετε ακριβώς το αντίθετο.

Το πιο ενδεδειγμένο (βάση κλινικών μελετών σε όλο τον κόσμο) είναι ένα πρόγραμμα ψυχολογικής σωματικής και διατροφολογικής υποστήριξης, τόσο για την μέλλουσα μητέρα όσο και τον μέλλοντα πατέρα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε από την αρχή της προσπάθειας σύλληψης μέχρι και τον τοκετό, έτσι ώστε να προστατευτείτε από κάθε περιβαλλοντική και ψυχολογική επιβάρυνση και να προετοιμαστείτε για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Περίοδος ιδιαίτερης σημασίας για την ψυχική, πνευματική και σωματική προστασία, ανάπτυξη και εξέλιξη του εμβρύου.

Τυχόν προβλήματα σύλληψης και γονιμότητας υποστηρίζονται με ολιστικό τρόπο χωρίς χημικές ή ορμονικές παρεμβάσεις, αλλά και ενισχύονται διατροφολογικά και ψυχολογικά οι μέλλοντες γονείς και μετέπειτα το έμβρυο.

Ενισχύοντας και αποκαθιστώντας την ψυχοσωματική υγεία των μελλοντικών γονέων πετυχαίνουμε εκτός από μια άνετη σύλληψη τον κύριο στόχο.

Κύριος στόχος είνα να δώσετε στο έμβρυο τις καλύτερες δυνατές προοπτικές που θα επηρεάσουν όλη του την ζωή.

Ολιστική προσέγγιση σύλληψης και εγκυμοσύνης

Προκειμένου να έχετε μια φυσιολογική  σύλληψη, έτσι ώστε να μην καταφύγετε σε τεχνικές οι οποίες κοστίζουν ψυχολογικά και χρηματικά μπορείτε να ακολουθήσετε την φυσική και φυσιολογική μέθοδο η οποία σε συντριπτική πλειοψηφία (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) αποδίδει με επιτυχία.

Με τον κατάλληλο προγεννητικό έλεγχο, μπορείτε να εντοπίσετε και να αποκαταστήσετε, τυχόν οργανικές, βιοχημικές ελλείψεις, παθολογικά ευρήματα και να ενισχύσετε τον οργανισμό σας. Φυσικά αυτό γίνεται και για τους δύο μελλοντικούς γονείς. Έτσι δημιουργείτε τις πιο κατάλληλες συνθήκες για την σύλληψη και την εγκυμοσύνη. Το σημαντικό είναι ότι «κληρονομείτε» στο έμβρυο τα καλύτερα δυνατά στοιχεία τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα αλλά και το προσδόκιμο της ζωής του.

Η ολιστική προσέγγιση δεν είναι μια απλή εκπαίδευση με οδηγίες σωματικής και διατροφολογικής αποκατάστασης, αλλά μια βιωματική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης στην οποία έχει μεγάλη σημασία να συμμετέχει, επίσης, ο πατέρας.

Μην ξεχνούμε ότι ο πατέρας είναι κατά το ήμισυ ενεργός και υπεύθυνος για την προσπάθεια σύλληψης και παίζει σημαντικότατο ρόλο σωματικής και ψυχολογικής στήριξης της εγκυμονούσας και του εμβρύου.

Ολιστική προσέγγιση και όφελος

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι στην σύγχρονη βιομηχανοποιημένη εποχή μας:

  • Η ποιότητα της σύγχρονης τροφής περιέχει πολύ λίγα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται η μέλλουσα μητέρα και πατέρας ενώ αντίθετα είναι υπερφορτωμένη με πολλά χημικά, ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα, λιπάσματα, ορμόνες,φάρμακα, χρωστικές ουσίες, ακτινοβολία κ.α.
  • Έχει εξακριβωθεί πλέον κλινικά και στατιστικά ότι στον δυτικό κόσμο η υποθρεψία (τρώμε πολύ αλλά δεν λαμβάνουμε τα αναγκαία θρεπτικά στοιχεία) είναι σοβαρότατο ζήτημα. Η μεγάλη κατανάλωση τροφής δεν εξασφαλίζει την επαρκή λήψη θρεπτικών στοιχείων. Οι περισσότεροι μέλλοντες γονείς και έγκυες έχουν σημαντικές διατροφικές ελλείψεις.
  • Η περιβαλλοντική ρύπανση αυξάνει την τοξικότητα του οργανισμού και απαιτούνται επιπλέον στοιχεία για την αποτοξίνωση και την προστασία μητέρας ,πατέρα και εμβρύου.
  • Οι διατροφικές έκτακτες ανάγκες του άντρα και της γυναίκας, όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και από τη στιγμή που θα αποφασίσουν να τεκνοποιήσουν αυξάνονται σημαντικά και ειδικά για ορισμένα διατροφικά στοιχεία.
  • Η ψυχολογική κατάσταση της μελλοντικής μητέρας και του πατέρα, επηρεάζουν την σύλληψη, την πορεία της εγκυμοσύνης και το ίδιο το έμβρυο.

Είναι σημαντικό για τον μέλλοντα πατέρα αλλά και ειδικά για την μητέρα, να γνωρίζουν ότι το έμβρυο έχει την τάση να συσσωρεύει πολύ γρηγορότερα από άλλους οργανισμούς τοξικά μέταλλα και κάθε άλλο τοξικό στοιχείο της περιβαλλοντικής ρύπανσης, της κακής διατροφής αλλά και της ψυχολογικής επιβάρυνσης. Από τη στιγμή λοιπόν που θα αρχίσει να προσπαθεί να συλλάβει μέχρι και τον τοκετό, η μέλλουσα μητέρα και όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την υγεία της και την υγεία του εμβρύου, θα πρέπει να την προστατεύουν από κάθε περιβαλλοντική και ψυχολογική απειλή όσο μικρή και αν αυτή θεωρείται.

Με βάση έρευνες και κλινικά ευρήματα, καταρρίπτονται 'απόψεις' που ισχυρίζονται ότι αν τρεφόμαστε με «λίγο από όλα» παίρνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε και ότι το έμβρυο δεν αντιλαμβάνεται τον εξωτερικό κόσμο αλλά και τα συναισθήματα της μέλλουσας μητέρας.

Ό,τι επηρεάζει τη μητέρα, θετικό ή αρνητικό, ό,τι ακούει, βλέπει, οσφραίνεται, γεύεται, σκέπτεται και αισθάνεται η ίδια, επηρεάζει άμεσα και το έμβρυο και χαράζει την εξέλιξή του σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως αυτό (το έμβρυο) να έχει την δυνατότητα να αντισταθεί.

Top