Please enable Javascript to experience full features of this website.

Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας

Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας
Τι είναι η Δυσανεξία Τροφών;

Η δυσανεξία τροφών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο αποτελεί την άμυνα του οργανισμού σε εισβολείς, όπως τοξίνες, παθογόνα βακτήρια, ιούς, κ.α.

Όταν υπάρχει δυσανεξία σε κάποια τροφή, το σώμα μας δεν την αφομοιώνει πλήρως, επιτρέποντας στην ημιχωνεμένη τροφή να διεισδύσει στο αίμα, όπου αντιμετωπίζεται ως «εισβολέας» και γίνεται στόχος των αντισωμάτων IgG. Τα συμπτώματα της δυσανεξίας θεωρούνται αντιδράσεις που αφορούν στην ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Το ΟΚtest, έλεγχος τροφικής δυσανεξίας που αφορά στην ανοσοσφαιρίνη IgG, βασίζεται στην κλινικά αποδεδειγμένη τεχνολογία ELISA, σαν ένας εξαιρετικά αξιόπιστος, ευθύς και γρήγορος τρόπος να εντοπισθεί η τροφική δυσανεξία.

Αυτά που τρώω με αρρωσταίνουν;

Παρόλο που γνωρίζουμε ότι π.χ. τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια και γενικά οι φυτικές τροφές βιολογικής καλλιέργειας είναι πιο συμβατές με τον οργανισμό μας και επομένως πιο υγιεινές, υπάρχει το πρόβλημα της δυσανεξίας, που αγνοείται από πολλούς και μάλιστα εναλλακτικούς θεραπευτές που θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλύτερα από τους συμβατικούς γιατρούς.

Οι κλασσικές αλλεργικές αντιδράσεις που είναι άμεσες και εντοπίζονται εύκολα, εμπλέκουν το IgE αντισώμα.

Αυτές όμως αποτελούν μόνο το 20% όλων των αλλεργικών αντιδράσεων. Πάνω από το 80% εμπλέκει το IgG αντισώμα και είναι αυτό που αποκαλείται δυσανεξία τροφών ή καθυστερημένη αλλεργική που μπορεί να πάρει από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες να εμφανιστεί.

Και αυτή είναι πιο επικίνδυνη και επίπονη για τον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο κυριότερος ίσως είναι το γεγονός ότι επειδή ακριβώς είναι καθυστερημένη περνάει απαρατήρητη και από το άτομο και από τον θεραπευτή του.

Έτσι δεν θα συνδέσει την συγκεκριμένη τροφή με την εκδήλωση των συμπτωμάτων (τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι ήπια και να περνούν απαρατήρητα).

Έτσι το άτομο συνεχίζει να καταναλώνει τις ίδιες τροφές που του προκαλούν αλλεργία και να αρρωσταίνει όλο και πιο πολύ.

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν 1 στους 2 υποφέρει από κάποια μορφή τροφικής δυσανεξίας.

Ποιά είναι τα συμπτώματα που μπορεί να έχω;

Κάθε αλλεργική αντίδραση είναι μία φλεγμονή-τραύμα διότι το ανοσοποιητικό σύστημα εκκρίνει πανίσχυρα χημικά-τοξικές ουσίες για να εξουδετερώσει τον υποτιθέμενο «εισβολέα» και πολλά κύτταρα του ανοσοποιητικού κολλούν επάνω του για να τον «φάνε». Έτσι δημιουργούνται ανοσοσυμπλέγματα – ενώσεις ανοσοποιητικών κυττάρων και τροφικών ουσιών – που είναι επίσης ισχυρά τοξικά. Κάθε φλεγμονή επίσης πάντα ακολουθείται από μια κινητοποίηση του οργανισμού να προωθήσει ίαση του ιστού που έχει τραυματισθεί και να επαναφέρει την ομοιόσταση, δηλαδή την ισορροπία των συστημάτων του. Αυτό όμως έχει σημαντικό κόστος και εμπλέκει πολλά όργανα και συστήματα.

Κινητοποιούνται, έτσι, συνεχώς ο θυρεοειδής, τα επινεφρίδια, το πάγκρεας, το ήπαρ, το νευρικό, ενδοκρινικό και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα, όπου και μακροχρόνια φθείρονται.

Έτσι η συνεχής επανάληψη των φλεγμονών εξασθενίζει με την πάροδο του χρόνου τον οργανισμό. Τα συστήματα του οργανισμού (ανοσοποιητικό – ενδοκρινικό - νευρικό) σαν συγκοινωνούντα δοχεία, επηρεάζουν το ένα το άλλο και αρχίζουν να εμφανίζονται πολλά παθολογικά συμπτώματα.

Η παχυσαρκία ή τα παραπάνω κιλά που δεν μπορούμε να τα χάσουμε ή τα χάνουμε και τα ξαναπαίρνουμε εύκολα, είναι χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Κάποια από τα συμπτώματα τροφικής δυσανεξίας είναι τα παρακάτω:

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί η Τροφική Δυσανεξία;

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας δεν εμφανίζονται αμέσως μετά τη λήψη της τροφής, όπως στις αλλεργίες, αλλά μετά από ώρες ή και ημέρες, επομένως είναι δύσκολο να εντοπισθούν οι τροφές που ενοχλούν. Ακόμη και τα φρούτα και τα λαχανικά που θεωρούνται ωφέλιμα για τους περισσότερους, είναι πιθανό να βλάπτουν ορισμένους, ασχέτως αν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας δεν είναι ανάλογα με την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε. Ακόμη και μικρές ποσότητες τροφής είναι ικανές να προκαλέσουν τα ίδια δυσάρεστα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας παραμένουν ακόμη και όταν το άτομο καταναλώνει τροφές που ανήκουν στην ίδια οικογένεια («συγγενείς τροφές»).

Γιατί τα κιλά δεν 'φεύγουν' ,'επιμένουν' ή 'τα ξαναπαίρνω';

Κάθε αλλεργική αντίδραση είναι μία φλεγμονή-τραύμα. Κινητοποιούνται, έτσι, συνεχώς ο θυρεοειδής, τα επινεφρίδια, το πάγκρεας, το ήπαρ, το νευρικό, ενδοκρινικό και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα, όπου και μακροχρόνια φθείρονται.

Έτσι ο οργανισμός με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνεται.Τα συστήματα του οργανισμού (ανοσοποιητικό – ενδοκρινικό - νευρικό) σαν συγκοινωνούντα δοχεία, επηρεάζουν το ένα το άλλο και αρχίζουν να εμφανίζονται πολλά παθολογικά συμπτώματα.

Η παχυσαρκία ή τα παραπάνω κιλά που δεν μπορούμε να τα χάσουμε ή τα χάνουμε και τα ξαναπαίρνουμε εύκολα, είναι χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Πώς λειτουργεί το OKtest;

Με την διενέργεια του test επιτυγχάνουμε τα εξής:

  • Έλεγχος αντισωμάτων IgG σε 59 τροφές.
  • Γρήγορη διαδικασία ελέγχου στην άνεση του ιατρείου ή εργαστηρίου.
  • Άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα. (Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν παρέχουν πληροφορίες για παθήσεις)
  • Ζωντανό δείγμα αίματος, άρα καμία φθορά λόγω της καθυστέρησης αποστολής δειγμάτων σε εργαστήρια.
  • Χαμηλό κόστος.
  • Αλλαγή στην διατροφή με άμεσα θετικά αποτελέσματα σε παθολογικά συμπτώματα.

Τι κάνω μετά το OKtest για να διατηρούμαι υγιής;

Κάθε οργανισμός έχει διαφορετική ομάδα αίματος, ελλείψεις ,ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογική κατάσταση, ζητήστε την βοήθεια του κέντρου isoropia ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Συνιστούμε την αποφυγή των τροφών που προκαλούν δυσανεξία για τουλάχιστον 6 μήνες. (γίνεται σταδιακή επαναφορά των ωφέλιμων τροφών).

Σας παρέχουμε συνδυαστική Διατροφολογική & Ψυχολογική Υποστήριξη που στοχεύει στην αποκατάσταση της υγείας του οργανισμού , προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της δικής σας προσωπικότητας και ιδιοσυγκρασίας. Στόχος της, η επίτευξη ψυχοσωματικής ισορροπίας.

Top